Voedselzekerheid

Rural development child returns to schoolEr is sprake van voedselzekerheid als mensen toegang hebben tot veilig, voedzaam en betaalbaar voedsel dat de basis legt voor een actief en gezond leven. De bedrijven van Cargill dragen aan de voedselzekerheid bij door consumenten van voedzaam voedsel te voorzien dat helpt hun dieet te verbeteren. Elk jaar werken we samen met miljoenen boeren om ze te helpen op een duurzamere manier meer voedsel te produceren, meer markten te bereiken, een eerlijke prijs te ontvangen en hun levensstandaard te verhogen. We werken ook samen met partners in de publieke en particuliere sector om langetermijnoplossingen te bedenken voor het bestrijden van honger en ervoor te zorgen dat alle mensen toegang hebben tot veilig, voedzaam en betaalbaar voedsel. Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft Cargill meer dan $55 miljoen bijgedragen aan het bestrijden van honger en verbeteren van voeding wereldwijd via samenwerkingsverbanden met diverse internationale, nationale en lokale organisaties.

  • We zetten ons in voor het voeden van de groeiende wereldbevolking en proberen daarbij ook de planeet te beschermen – dit ondersteunt de missie van Cargill om wereldleider te worden in het voeden van mensen.
  • We helpen boeren hun landbouwproductie en inkomsten te vergroten en zorgen hierbij dat het land op een verantwoorde manier wordt gebruikt. We ontwikkelen efficiëntere methoden om voedsel van gebieden met een overschot over te brengen naar gebieden met een tekort.
  • We breiden de toegang tot voedsel uit, verbeteren de voeding en streven naar samenwerkingsverbanden om een einde te maken aan honger in samenwerking met de openbare, particuliere en non-profitsectoren wereldwijd.
  • We zetten ons in voor beleidsmaatregelen die op vertrouwen gebaseerde open handel, efficiënte lokale markten, vangnetten voor producenten en consumenten, en de verwijdering van obstakels voor landbouwinvesteringen ten goede komen.
.